Sijoitus

Sijoituskotia etsii syksyllä luovutusiässä olevan sininen bicolor poika pentu, Domi. Sopimuksen yksityiskohdat käydään läpi tullessasi katsomaan pentua. Sijoitusraha otetaan ja sopimus tehdään ennenkuin pentu muuttaa uuteen kotiin. Sijoituskodin olisi kiva sijaita PK-seudulla, mutta oikean kodin löytyessä olen valmis joustamaan asiassa. Lisätietoja saat ottamalla yhteyttä minuun ja kertomalla kuka olet ja millainen koti sinulla olisi tarjolla. Poika on luovutusiässä lokakuun alussa.

Yleisesti sijoituksesta

Sijoitetut kasvatuksessa käytettävät naaraat ovat kasvatuksessa yleensä vain 1-2 pentueen ajan, joten stressittömin ja kissan kannalta paras ratkaisu on sijoittaa se heti pentuna. Naaraan yhteistyökodilta haluan sitoutumista. Pennutusten ajankohta ajoittuu naaraiden kehitys ja kiimat (juoksut) huomioiden. Mitään tiettyä kaavaa ei ole, vaan jokaisen naaraan pennutusajankohdat ovat yksilöllisiä. Yhteistyökotien aikaisempi oma kokemus kissoista ja kissojen hoidosta katsotaan eduksi. Tärkeintä onkin, että pystyt aidosti sitoutumaan pentujen hoitoon. Sijoituskodeissa naaraat ovat koko perheen lemmikkejä ja mahdollisuuksien mukaan ne elävät koko elämänsä osana perhettä Kun pennuttamisen jälkeen kissa leikataan, ei tässä vaiheessa tule tarvetta etsiä uutta kotia vaan kissa siirtyy viettämään leikatun lemmikin elämää sille jo tutussa ympäristössä.

Uroksillani teetän pentueita harkiten, yleensä 1-4 pentuetta 1-2 vuoden aikana niiden tultua sukukypsiksi, riippuen paljon millaisesta linjasta uros tulee ja mitkä naaraat sille mahdollisesti ovat sopivia. Teen myös yhteistyötä muutaman muun kissalan kanssa, eli uroksille voi tulla visiitille myös kissalan ulkopuolisia naaraita. Urokset kehittyvät hyvin eri tahtia, eli sekin vaikuttaa hyvin paljon missä vaiheessa pentuja voi edes alkaa suunnittelemaa

Yhteistyökissa ei ole ilmainen kissa, vaan kissasta otetaan sopimuksen keston ja pentueiden mukaan määriteltävä lemmikki/sijoitusmaksu. Jokainen sopimus on yksilöllinen ja jokaisen kissan maksu sekä palautukset määräytyvät mm. sopimuksen keston mukaan. Jokaisesta kissasta tehdään oma kirjallinen yhteistyösopimus, joka käydään yhdessä läpi, kun tulet pentua/kissaa katsomaan ja ennenkuin sitoudut mihinkään.