Sijoitus

Sijoitetut kasvatuksessa käytettävät naaraat ovat kasvatuksessa yleensä vain 1-2 pentueen ajan, joten stressittömin ja kissan kannalta paras ratkaisu on sijoittaa se heti pentuna. Naaraan yhteistyökodilta haluan sitoutumista. Pennutusten ajankohta ajoittuu naaraiden kehitys ja juoksut huomioiden. Mitään tiettyä kaavaa ei ole, vaan jokaisen naaraan juoksut ja pennutusajankohdat ovat yksilöllisiä. Yhteistyökotien aikaisempi oma kokemus kissoista ja kissojen hoidosta on hyvä valttikortti, mutta ei välttämätöntä. Tärkeintä onkin, että pystyt aidosti sitoutumaan.Yhteistyökodeissa naaraat ovat koko perheen lemmikkejä ja ja mahdollisuuksien mukaan ne elävät osana perhettä Kun pennuttamisen jälkeen kissa leikataan, ei tässä vaiheessa tule tarvetta etsiä uutta kotia vaan kissa siirtyy viettämään leikatun lemmikin elämää sille jo tutussa ympäristössä.
Ketään en siis sido pitkiin monien vuosien sopimuksiin. Naaraiden sopimukset ovat yleensä parin vuoden mittaisia luovutuksesta ja myös kaikilla uroksillani teetän pentueita harkiten, yleensä 1-3 pentuetta 1-2 vuoden aikana niiden tultua sukukypsiksi, riippuen myös millaisesta linjasta uros tulee ja mitkä naaraat sille mahdollisesti ovat sopivia. Urokset kehittyvät hyvin eri tahtia, eli sekin vaikuttaa hyvin paljon missä vaiheessa pentuja voi edes alkaa suunnittelemaan.
Yhteistyökissa ei ole ilmainen kissa, vaan kissasta otetaan sopimuksen keston ja pentueiden mukaan määriteltävä lemmikkimaksu. Jokainen sopimus on yksilöllinen ja jokaisen kissan maksu sekä palautukset määräytyvät sopimuksen keston ja pentuiden lukumäärän mukaan. Jokaisesta kissasta tehdään oma kirjallinen yhteistyösopimus, joka käydään yhdessä läpi, kun tulet pentua/kissaa katsomaan ja ennenkuin sitoudut mihinkään.

Hosting