Ragdoll rotuna ūüźĺ

Ragdoll on suurikokoinen, voimakas ja näyttävä eläin, jonka turkissa on selvästi erottuvat kuviot. Rotu on kuitenkin erittäin rento ja rauhallinen ja vaikutelma on räsynukkemaisen löysä. Kissan pää on leveä ja päältä tasainen ja korvat ovat kaukana toisistaan. Sen suuret siniset silmät ovat syvällä päässä. Vartalo on pitkä ja lihaksikas, ja kissalla on leveä rinta, lyhyt niska ja vantterat jalat. Kissan tassut ovat suuret, pyöreät ja tupsulliset ja sen häntä on pitkä ja puuhkamainen. Ragdoll kehittyy hitaasti ja valmis se on vasta 3-4 vuotiaana. Ragdollin turkki on sileä ja pituudeltaan keskipitkä tai pitkä. Leikatuilla, kastraattikissoilla turkki on runsaampi ja heillä on myös muhkeat kaulurit sekä villahousut. Rodun sisällä on paljon eroja turkin pituuden ja runsauden mukaan, riippuen iästä ja siitä, onko kissa leikattu vai leikkaamaton. Rodulla esiintyy kolmea erilaista kuviointia: colorpoint, mitted ja bicolor, ja niistä jokaisesta löytyy useita eri värityksiä. Lisäksi on olemassa tabby-kuvio, joka voi esiintyä kaikissa kuvioissa ja väreissä. Kaiken kaikkiaan ragdolleissa löytyy 60 erilaista väri/kuviovariaatiota.

  • Rauhallinen kissa aikuisena, pentuna aktiivinen
  • Sosiaalinen ja seuraa kaipaava kissa
  • Toiset yksil√∂t voivat jutella ja seurustella paljon
  • Kookkaampi kissarotu
  • Turkki tarvitsee hoitoa viikottain
  • Voi olla allergisoiva rotu
  • Ei v√§ltt√§m√§tt√§ tarvitse ulkoilua
  • Erinomainen perhekissa

Alkuperä

Ensimmäiset ragdollpennut syntyivät Kaliforniassa, USAssa 1960-luvulla. Ne olivat luultavasti valkoisen angora emon ja burman tai jonkin burma-tyyppisen kollin jälkeläisiä, ja näin pennut alkoivat saada kuviokseen naamiovärityksiä. Kun ragdoll-kissan nostaa ylös, se muuttuu rennoksi ja painavaksi, mutta täytyy muistaa, että jokaisella yksilöllä on oma luonteensa, eikä reuntous ole kaikille luontaista. Mutta juurikin tästä rennosta ominaisuudesta rotu on saanut räsynukkea tarkoittavan nimensä.

Luonne

Ragdoll voi hyvinkin olla rennoin kotikissarotu. Ne ovat perustyytyväisiä, seurallisia, ihmiseen kiintyviä ja myös vaatimattomia kissoja, jotka tulevat toimeen joka tilanteessa. Luonteeltaan ne ovat erittäin hyväsydämisiä ja rentoja, ja lemmikkeinä ne ovat erittäin uskollisia ja omistajilleen omistautuneita.

Terveys

Ragdoll on perusterve rotu, varsinkin meillä Suomessa. Kasvattajat, jotka panostavat rodun terveyteen testamalla kasvatuksessa käyttämänsä kissat ja vaalivat laajaa geenipoolia, ovat mielestämme aidosti oikealla asialla. Osta kissasi siis kasvattajalta, joka panostaa rodun terveyteen sekä vaalii rodun laajaa geenipoolia.

Meidän kissamme ovat säännöllisesti terveystarkistettu sekä ultrattu kardiologi Andrea Gladulilla, joka on Sydänsairauksiin erikoistunut eläinlääkäri : https://www.elainlaakarisydanspesialisti.net/

Parhaiten lapsille sopiva rotu

Ragdoll sopii hyvin lapsiperheeseen ja tulee hyvin toimeen lasten kanssa, mutta jokainen kissa on erilainen koulutuksesta ja kokemuksista riippuen. Jos adoptoit kissan eläinkodista, kysythän heiltä tarkemmin kissan luonteenpiirteistä.

r